Tap for menu
Go
Turnstile

Illdisposed Announce UK Shows

Posted on February 12, 2008

Having been dubbed í¢ä‰åñDenmark’s biggest exports since King Diamond,í¢ä‰åŒ Roadrunner Records are pleased to announce that Danish extreme metallers ILLDISPOSED will be heading to the UK in February. The tour is in support of the band’s critically acclaimed studio album, ‘1-800 Vindication’, containing the song ‘Dark’ – which you might recognise from the recent box office smash ‘Saw’ soundtrack! Illdisposed will be laying waste to the following locations: FEBRUARY Friday 25th – Engine Room, BRIGHTON (tix 퉌£5.00) Saturday 26th – Rock City, NOTTINGHAM (tix 퉌£6.50) Sunday 27th – The Garage, LONDON (tix 퉌£7.50) Support comes from Ancient & Final Breath. Tickets are on sale from the usual box offices and online agents now! How much do you know about Illdisposed? Currently the biggest name in Danish extreme music, Illdisposed emerged from the Scandinavian underground and made a name for themselves with an uncompromising style of Death Metal. Over the course of 4 albums and relentless European touring and Festival appearances, Illdisposed have developed their own and more commercial form of death metal with killer rhythms, melodic but still hard hitting riffs, technical guitar solos and sharply aggressive vocals. By the time of 2002’s ‘Kokaiinum’ album their trademark brutality was mixed with occasional melodic lead work and a healthy dose of humour (check out ‘Fear Bill Gates’). The band’s latest opus of brutality, “1-800 Vindication” was produced by Ziggy and mixed at Antfarm Studio in Aarhus, Denmark, with producer Tue Madsen and looks set to put them at the forefront of the resurgent European Death Metal scene. The groovy and melodic modern death metal that these Danes deliver is fresh and catchy as ever, while the production is the most pristine the band have experienced so far. While there are some undoubted í¢ä‰åñGothenburgí¢ä‰åŒ influences creeping into their music, they haven’t lost their trademark sound. Bo Summer’s vocals have undergone a refinement as well, being more varied than before, but his distinct ultra-low ‘subwoofer’ growls still dominate the album. Metal fans, looking for a professional sounding modern death metal record, can’t possibly be anything other than blown away by this album! Listen to ‘Dark’ HERE. Watch the trailer to brand new video ‘Still Sane’ HERE.

Subscribe

Enter your email to subscribe to our regular newsletter & new music alerts

Submit

By submitting my information, I agree to receive personalized updates and marketing messages about Roadrunner Records, based on my information, interests, activities, website visits and device data and in accordance with the Privacy Policy. I understand that I can opt-out at any time by emailing privacypolicy@wmg.com.