Tap for menu
Go
Turnstile

TRIVIUM RETURN WITH í¢ä‰åìVENGEANCE FALLSí¢ä‰å䋢 ON OCTOBER 14

Posted on August 1, 2013

Florida metal marauders TRIVIUM have announced the release of their eagerly awaited new album, ‘Vengeance Falls’ through Roadrunner Records on October 14. The disc follows 2011’s critically acclaimed ‘In Waves’.

Produced by David Draiman (Disturbed, Device), ‘Vengeance Falls’ will be available for pre-order at iTunes from August 20, with lead single ‘Strife’ available as an instant download with all pre-orders. For fans who can’t wait for a taste of new TRIVIUM, the album opening ‘Brave This Storm’ is available as a free MP3 download now at www.trivium.fm, a newly launched website designed to interact with fans in a whole new way.

TRIVIUM’s sixth studio album, ‘Vengeance Falls’ marks a massive creative milestone for the acclaimed metallers. The collection, recorded earlier this year at Draiman’s Austin, Texas home studio, sees the band pushing the envelope on their own distinctive sound, a sonic approach that saw ‘In Waves’ hit #1 on Billboard’s “Hard Rock Albums” upon its 2011 release, not to mention a fantastic Top 15 debut on the overall Billboard 200 – their highest chart rankings to date.

“‘Vengeance Falls’ is the culmination of everything we’ve gone through; the representation of struggle endured from within and experienced from the world. Every failure and every success has led us to this moment. ‘Vengeance Falls’ is this moment in time,” explains Trivium vocalist/guitarist Matt Heafy.

Producer David Draiman adds, “‘Vengeance Falls’ is a masterpiece of metal. It is their finest work to date, and a record so strong that it will blow the doors open to a world they deserve to dominate.”

‘Vengeance Falls’ track listing:
1. Brave This Storm
2. Vengeance Falls
3. Strife
4. No Way To Heal
5. To Believe
6. At The End Of This War
7. Through Blood And Dirt And Bone
8. Villainy Thrives
9. Incineration: The Broken World
10. Wake (The End Is Nigh)

Founded in 2000, TRIVIUM first catapulted into the ranks of modern metal with 2004’s Roadrunner debut, ‘Ascendancy’ which was named ‘Album of the Year’ by Kerrang! Magazine. 2006’s ‘The Crusade’ incorporated new melodic colours into the band’s sound, resulting in widespread applause and a Top 25 Billboard 200 debut. ‘Shogun’ followed two years later receiving even greater acclaim and chart success, including a #1 debut on the UK’s Rock Album Chart.

Like any great rock band worth its salt, TRIVIUM have won over legions of fans through relentless touring, travelling the globe almost non-stop as headliners, special guests (for the likes of Iron Maiden, Slipknot, and Machine Head), and top-of-the-bill favourites at globally renowned festivals and tours such as Download, Rockstar Energy Drink Mayhem Festival, Soundwave, Family Values, and Ozzfest. Known for their extraordinary technical skill and unrelenting creative power, the band were honoured with Metal Hammer’s 2006 “Golden Gods Award” as “Best Live Band”, amongst other accolades through the years.

Subscribe

Enter your email to subscribe to our regular newsletter & new music alerts

Submit

By submitting my information, I agree to receive personalized updates and marketing messages about Roadrunner Records, based on my information, interests, activities, website visits and device data and in accordance with the Privacy Policy. I understand that I can opt-out at any time by emailing privacypolicy@wmg.com.