Tap for menu
Go
Turnstile

RUSH RETURNS WITH ‘CLOCKWORK ANGELS’ + NEW SINGLE í¢ä‰åñHEADLONG FLIGHTí¢ä‰åŒ LANDS AT ROCK RADIO ON APRIL 19TH…

Posted on April 11, 2012

Legendary rock band RUSH have unveiled details of its highly anticipated, new album, ‘CLOCKWORK ANGELS‘. This is the renowned trio’s first new collection of original material in over five years and their first studio release via Anthem/Roadrunner Records. ‘CLOCKWORK ANGELS‘, the band’s 20th studio album, will be released in the UK on June 11th.

In the UK, the album will be released on June 11th in exclusive Classic Rock Fan Pack form – providing a unique collectible package containing the 12 track studio album alongside a specially created magazine with unseen behind-the-scenes content put together by Classic Rock. The Fan Pack cover will also feature brand new exclusive artwork from RUSH’s longtime collaborator Hugh Syme (who also designed the Clockwork Angels artwork). The Fan Pack format will also come with free gifts including a limited edition Clockwork Angels keyring & artwork poster and will be available to buy via more than 2000 retail outlets on newsstands nationally as well as the traditional high street and online music retailer. The Fan Pack is available for pre-order now at www.myfavouritemagazines.co.uk/rush, where all early bird orders will receive a personalised RUSH poster. Roadrunner Records will simultaneously release the record digitally. The standard physical release of the RUSH album will follow through Roadrunner Records on July 9th 2012.

The recording of ‘CLOCKWORK ANGELS‘ began in April 2010 with Grammy Award winning producer Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Deftones) – who also collaborated with the band on their last studio album, 2007’s ‘SNAKES & ARROWS‘. RUSH co-produced both records. The first two songs, “Caravan” and “BU2B” were completed during that first session at Nashville’s Blackbird studios and performed nightly during the wildly successful Time Machine Tour, which ran from June 2010 to June 2011. Work on ‘CLOCKWORK ANGELS‘ resumed in the fall of 2011 at Revolution Recording in Toronto after the tour’s finale, with additional strings (arranged by David Campbell) recorded at Hollywood’s Ocean Way Studios earlier this year. Lyrically, ‘CLOCKWORK ANGELS‘ chronicles a young man’s quest across a lavish and colorful world of steampunk and alchemy as he attempts to follow his dreams. The story features lost cities, pirates, anarchists, an exotic carnival, and a rigid Watchmaker who imposes precision on every aspect of daily life. The novelization of ‘CLOCKWORK ANGELS‘ is being written by science fiction writer Kevin J. Anderson in collaboration with RUSH drummer and lyricist Neil Peart.

RUSH will herald the release of ‘CLOCKWORK ANGELS‘ with a new single “Headlong Flight” landing at rock radio on April 19th. Details of a full-scale North American tour to support the new album will be announced shortly.

RUSH – ‘CLOCKWORK ANGELS’ tracklist:

1. Caravan
2. BU2B
3. Clockwork Angels
4. The Anarchist
5. Carnies
6. Halo Effect
7. Seven Cities Of Gold
8. The Wreckers
9. Headlong Flight
10. BU2B2
11. Wish Them Well
12. The Garden

Subscribe

Enter your email to subscribe to our regular newsletter & new music alerts

Submit

By submitting my information, I agree to receive personalized updates and marketing messages about Roadrunner Records, based on my information, interests, activities, website visits and device data and in accordance with the Privacy Policy. I understand that I can opt-out at any time by emailing privacypolicy@wmg.com.