Tap for menu
Go
Trivium

More Tributes To Dimebag Darrell

Posted on February 12, 2008

Paul Gray, Slipknot í¢ä‰åñHe will truly be missed. Dime was one of the first people to show Slipknot respect as a band and that meant so much because we all looked up to him. I remember all the good times I was able to spend with him over the years from tearing it up at the Ritz Carlton playing our version of WWF wrestling with Joey (Jordison) and Bobby Tongs to getting drunk with the outlaw at noon. He was there for me when I was going through struggles and problems in my life, always willing to listen and give me good advice. He was a good friend and I will miss him greatly. My condolences go out to Vinnie, Rita and the entire Abbott Family.í¢ä‰åŒ ************************************ Corey Taylor, Slipknot “He could take a riff that would take somebody a year to master and he could rip it off in seconds. He made everything look like he was playing ‘Smoke on the Water’ with one finger. He was one of the coolest people I’ve ever met. The guy just loved to laugh and he loved to make you laugh. And he loved to make you do something that you would never do in a million years. He was a guy that lived in the moment. His philosophy was, ‘Let’s do something that is gonna make us remember tonight for the rest of our lives.’ And that’s something I’m gonna fucking miss for the rest of mine.” ************************************ Shawn Crahan, Slipknot “It’s just upsetting how the world is í¢ä‰åäó the need and the necessity to override the value of life. From my whole (SLIPKNOT) family, I would like to tell … Vinnie and everyone else how sorry we are.” ************************************ Max Cavalera, Soulfly “Music has lost one of the greatest players and a friend and brother in metal. We toured together many times as a matter of fact and Darrell “Dime” and his brother came to our show in Texas. Today I feel empty, like there’s nothing we can do to bring him back. All I can do is pray that Darrell is in a better place.” ************************************ Hatebreed “Right now, we like so many are in complete disbelief and shock at the horrific murder of our friend, hero and brother Dimebag Darrell. “Our deepest and most sincere condolences to Rita, Vinnie and all of his bandmates, family and friends. May our love and prayers be with you in this horrible time. “Dime was one of the most amazing, generous, talented, funny, charismatic and caring people we have ever met. Some of the greatest times of our lives were spent with him and we will never forget his zest for life and generosity. Thank you, Dime. The world will never be the same without you. Your contributions to music and to all of our lives are invaluable and will never be forgotten. We love you bro. “Today we mourn with all of the PANTERA and DAMAGEPLAN fans around the world but tonight we are gonna play our asses off like Dime would have wanted us to!” ************************************ Trevor Peres, Obituary “I can’t believe that this happened to Darrell. One could never imagine something like this happening at a metal concert. Out of all of the ‘rock stars’ that I know, he is the last person that deserved that. What a great guitarist and what a ‘ham’ he was. I am completely devastated. I am at loss of words.” ************************************ Doug Sabolick, A Life Once Lost “A sad fucking day for sure, some miserable 20 something fuck killed a legend. A man who inspired so many to rip and thrash. “PANTERA was and still is my favorite group and Dimebag was the one who inspired me the pick up the axe , the bottle and the joint and just fucking RIP! I remember being 13 years old and just blasting ‘Far Beyond Driven’ all day long. Darrell was who I looked up to, someone who did things on his own terms and still succeeded! “To the dumb fuck who did this I hope you rot in hell you miserable scumbag!” ************************************ Bobby C, A Life Once Lost “Not only was Dime progressive musician, his image and style of playing changed the face of metal to this dayí¢ä‰åŒ_Light one up in his memory.” ************************************ Keith Buckley, Every Time I Die “There are alot of counterfactuals involved in senseless deaths like that of Dimebag’s. What if it had been one of our shows? What if there are more people than we know capable of such atrocities? What if it had been me? But these ‘what-ifs’ only come about after a period of reflection. The more sincere questions are the most immediate. Mine was this: ‘Why did PANTERA break up in the first place?'” ************************************ Brandan Schiepatti, Bleeding Through “I can truly say that Dimebag wrote the most influential and important riffs to any project I have done or will do musically. PANTERA songs have transcended time and genre and will go down someday to be as legendary as bands like SABBATH have become. Even though he was godlike on stage, when BLEEDING THROUGH met him in Dallas, he was so nice and down to earth to us, we loved him even more. I remember seeing PANTERA with SEPULTURA when I was twelve and it was the first time music was such a force that it crushed everyone’s face like they were in a jet doing mach 3. I picked up a guitar immediately after.” ************************************ Machine Head “MACHINE HEAD are devastated by the horrific news. Our deepest sympathy and condolences to the Abbott family, DAMAGEPLAN and former members of PANTERA. Our thoughts are with you all.” ************************************

Subscribe

Enter your email to subscribe to our regular newsletter & new music alerts

Submit

By submitting my information, I agree to receive personalized updates and marketing messages about Roadrunner Records, based on my information, interests, activities, website visits and device data and in accordance with the Privacy Policy. I understand that I can opt-out at any time by emailing privacypolicy@wmg.com.